Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden daha okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; tabaka skorsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarışma üzere faktörlere bentlı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapısının elan faziletli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceği dair hemfikirler.

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kesik, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile bina dâhili yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz yangın kapısı isimdir. Olağan bir yangın, natürel kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da yapı bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir benek da, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha koca bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede daha soylu erki olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın sırasında henüz uzun süre dayanır ve daha azca tamir gerektirir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına destelı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin oranlı onay olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri yürekermektedir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden tehlikesiz olmanızı salık ederiz. 

Ancak, yangın kapısı satıcıları beyninde yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, şayeste fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler güçlü fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya özge bir evgin durumda hızlı ve basit bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını eğlemek değildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Özellikle yeni imar kanunuyla bile sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page